Hoofdpagina

Versie door Marielle (overleg | bijdragen) op 27 dec 2022 om 16:09 (Wegwijzer)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

MeTherapy staat voor Tijd en Aandacht voor jezelf, om door Afstand te nemen van jezelf, Bewustwording en Inzicht te krijgen. Door bewust en onbewust te focussen, komen je hart en hoofd meer in balans, en kom je Dichter bij Jezelf.

Missie

Beide logo's.png

MeTherapy wil mensen helpen bij autisme, afvallen, onzekerheid, faalangst, stress gerelateerde klachten (angst, burn-out, depressie, trauma, misbruik en rouw), pijn, onverklaarbare lichamelijke klachten, PDS, somberheid, verslavingen en tal van andere problemen waarbij de samenwerking tussen lichaam en geest heel belangrijk is. MeTherapy zet daarvoor therapie als middel in. Daarnaast is er MeCoaching die coachingstechnieken inzet.

Visie

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Me Therapy werkt vanuit dit uitgangspunt.

Om lekker in je vel te zitten en klachten te behandelen zijn dus beide nodig om aan te pakken. Het is dus nodig hart en hoofd in balans te krijgen, zodat gevoel en verstand hand in hand gaan, om lekker in je vel te zitten. Me Therapy werkt vanuit een holistisch mensbeeld, gedachten, gevoelens, gedrag en lichaam zijn in continue wisselwerking met elkaar. Door vanuit de klacht de verankering in het lichaam te achterhalen kunnen onprettig verankerde ervaringen worden getransformeerd en geheeld. Daardoor kunnen kunnen klachten worden verlicht of verdwijnen. Misschien klinkt dit alles wat zweverig hier en daar, als therapeut sta ik met beide benen op de grond en ben ik praktisch ingesteld. Of je nu gelooft in het een of ander maakt niet zoveel uit. Het gaat erom of het werkt voor jou.

Methode

De Homepage (symbool huisje) staat voor Thuis komen bij jezelf! Als je je klacht herkent, kunnen we eraan werken door direct de verankering in je lijf op te sporen en te zorgen dat de beschermfunctie (die niet langer meer goed voor je is) wordt opgeheven, zodat de klacht kan verminderen of verdwijnen. We kunnen een beter werkende beschermingsfunctie achterhalen die jouw ten dienste staat in plaats van tegenwerkt. Zodat je weer vriendschap sluit met je lijf en je je lekker in je vel kunt voelen.

Dit alles doen we met Integrale Psycho-en Hypnotherapie. Deze aanpak omvat een groot aantal Methoden en Technieken. Afhankelijk van de soort klacht worden bepaalde methodes ingezet, zoals mindfulness. Altijd in overleg om de behandeling zo passend mogelijk te maken. Als het om hypnotherapeutische methoden gaat, wordt met trance gewerkt.

Integrale psycho- en hypnotherapie maakt niet alleen gebruik van bewuste, maar juist van onbewuste processen in jezelf, waardoor het kwartje nu eindelijk kan vallen en klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Door bewustwording en verwerking krijgen we weer de regie over ons leven. Het onbewuste herbergt tevens alle kwaliteiten en hulpbronnen die we rijk zijn. Het kan als een wijs deel van onze persoonlijkheid worden gezien.

Vanuit veiligheid, vertrouwen en zelfregie ontdek je wat je nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn. Je leert jezelf kennen vanuit een nuchter en holistisch mensbeeld. De leermethode gaat samen met jou voor het zijn wie je werkelijk bent!

Wegwijzer