Visualiseren: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bijna alle kinderen en de meeste volwassen zijn visueel ingesteld. Het in je hoofd voorstellen van een beeld is dus voor het gros van de mensen geen probleem. Voor...')
 
Regel 1: Regel 1:
Bijna alle kinderen en de meeste volwassen zijn visueel ingesteld. Het in je hoofd voorstellen van een beeld is dus voor het gros van de mensen geen probleem. Voor diegenen voor wie dat lastig is, kan je verbeelden (opnieuw) ontwikkelen. Op deze pagina gaan we echter van deze vaardigheid uit. Hieronder staan enkele visualisaties.
+
Bijna alle kinderen en de meeste volwassen zijn visueel ingesteld. Het in je hoofd voorstellen van een beeld is dus voor het gros van de mensen geen probleem. Voor diegenen voor wie dat lastig is, kan je verbeelden (opnieuw) ontwikkelen. Lees hierover meer in het [https://nl.wikibooks.org/wiki/Visualisatie online wikiboek "Visualisatie"]. Op deze pagina gaan we echter van deze vaardigheid uit. Hieronder staan enkele visualisaties.
  
 
== Gouden ei ==
 
== Gouden ei ==

Versie van 2 feb 2021 om 12:59

Bijna alle kinderen en de meeste volwassen zijn visueel ingesteld. Het in je hoofd voorstellen van een beeld is dus voor het gros van de mensen geen probleem. Voor diegenen voor wie dat lastig is, kan je verbeelden (opnieuw) ontwikkelen. Lees hierover meer in het online wikiboek "Visualisatie". Op deze pagina gaan we echter van deze vaardigheid uit. Hieronder staan enkele visualisaties.

Gouden ei

Een visualisatie die je kunt inzetten om jezelf te beschermen, is je voorstellen dat je veilig zit een gouden ei. Wat er ook buiten het ei gebeurt, het goud weerkaatst alle invloeden. Binnen in het ei blijf je warmte voelen en ben je volledig voorzien wat je nodig hebt om te mogen broeden. Tot je klaar bent om uit het ei te komen.

Deze visualisatie is vooral voor hooggevoelige mensen een uitkomst. Het voorstellen van een schaal voorkomt dat je energie kwijt raakt als je onder de mensen bent. De kleur goud kan je helpen de grote waarde van je eigenheid en het mogen zijn te ervaren. Het gouden ei is volgens het hindoeïsme waar Hiranyagarbha uit werd geboren, een andere naam voor Brahma; het scheppende aspect van de goddelijke Hindoe-drieëenheid.